PardubiceDnes.cz
PardubiceDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Pardubický deník - zprávy

Z regionu

Pardubický deník - zprávy Zdroj: Pardubický deník - zprávy |

Gripeny, CASA i premiéra nového stroje. Na Aviatickou pouť zamíří armáda

1. 5. 2024 | Od roku 1991 je tradicí, že se na Aviatické pouti na pardubickém letišti objevují stroje Armády ČR. Letošní ročník nebude výjimkou. Na nebi se o víkendu 1. a 2. června objeví Gripeny, dvoumotorový stroj CASA 295 a také cvičný stroj L-39NG, který bude mít v Pardubicích premiéru.

VIDEO: Policejní kontroly řidičů skončily bez ztráty kytičky. Nenadýchal nikdo

1. 5. 2024 | Policie v Pardubickém kraji spustila preventivní akci, zaměřenou na alkohol za volantem. Dopadla skvěle. Nikdo z řidičů nedopadl při dechové zkoušce špatně.

Historici se vydali do pardubických ulic. Teď vyprávějí poutavé příběhy domů

1. 5. 2024 | Muzeum vydává novou knihu, která vypráví příběhy pardubických domů. Mezi medailony staveb nechybí grandiózní neorenesanční návrh radnice Jana Vejrycha, strhující příběh novostaveb městských domů na Pernštýnském náměstí, místní neobarokní filiálka rakousko-uherské banky, krematorium od Pavla Janáka nebo některé vily a rodinné domy na Bílém Předměstí.

Turistické informační centrum bodovalo v soutěži s perníkem i trhací mapou

1. 5. 2024 | V Lysé nad Labem proběhlo v rámci veletrhu Regiony 2024 slavností vyhlášení letošního ročníku ankety Turistpropag. Pardubické infocentrum si odvezlo hned čtyři ocenění včetně jedné zvláštní ceny za kreslenou trhací mapu.

Atrakce, hity Kabátů a velká vatra. Čarodějnice ovládly Staré Hradiště

30. 4. 2024 | /VIDEO, FOTO/ Různé atrakce nejen pro děti zdarma - to bylo asi největší lákadlo letošního Pálení čarodějnic ve Starém Hradišti u Pardubic.

Jeden z nejvěrnějších fanoušků Dynama nevynechá žádný domácí zápas

30. 4. 2024 | V pardubickém kotli Dynama patří mezi nejvýraznější postavy, je ho všude plno, není přehlédnutelný. Honza Antoch žije hokejem od svých sedmi let, fanoušci jsou jeho druhou rodinou. 

Zemřel Milan Černický. Historik a archivář hokejového Dynama

30. 4. 2024 | Pardubické Dynamo v neděli nedosáhlo na titul a v ten samý den navíc přišla ještě jedna smutná zpráva. V 88 letech zemřel Milan Černický, historik a archivář pardubického hokejového klubu. Byl s ním spojen šedesát let a v roce 2024 byl zařazen do Dynastie Dynamo, což je společenství osobností, které se významným způsobem zasadily o rozvoj pardubického hokeje či budování jeho věhlasu v Česku i zahraničí. ...

Pardubické divadlo zažilo křest. Dorazil i skladatel Ondřej Soukup

30. 4. 2024 | Návštěvníci pardubického divadla zažili slavnostní křest CD písní Makropulos musical. Dorazil i autor hudby Ondřej Soukup.

V Pardubicích dostali cyklisté speciální snídani i ochranné prvky na kolo

30. 4. 2024 | Jablka a perníky snídali cyklisté v Pardubicích, kteří se vydali na svých kolech do práce, aby podpořili zlepšení dopravní situace. Jako poděkování jim magistrát přichystal speciální snídani i ochranné prvky na kolo.

Most v Pardubicích se opět pohnul. Stavbaři ho vysunuli nad oblíbenou stezku

30. 4. 2024 | Nový lanový most, který se stane nejdelším svého druhu v Česku, je již z poloviny hotov. Během pondělního dopoledne stavbaři provedli další výsuv. 

KVÍZ: Krkonošské pohádky slaví 50 let. Jak dobře znáte legendární večerníček?

30. 4. 2024 | Přesně před padesáti lety, 30. dubna 1974, se vysílal první díl jednoho z nejoblíbenějších českých večerníčků. Vždyť kdo by neznal Krkonošské pohádky, ve kterých chamtivý a lakomý Trautenberk, žijící v horách na samé hranici Krakonošova hájemství, chtěl být velkým pánem. Ale celé jeho panství tvoří chalupa, kousek lesa, pár luk a polí. Jedinými jeho poddanými jsou Kuba, Anče a hajný. Vyzkoušejte si ve výročním kvízu, jak dobře jsou vám Krkonošské pohádky blízké.  ...

Zastávky budou přívětivější pro postižené. Zmizí z nich bariéry bránící pohybu

30. 4. 2024 | Více jak sedm milionů korun investují Pardubice do úprav některých zastávek MHD. Jedním z efektů má být to, že budou bezbariérové.

Pardubice řeší nedostatek míst ve školách. Radnice investuje stovky milionů

30. 4. 2024 | Do pardubických škol už dva roky přicházejí silné populační ročníky. Pardubice tak čelí výzvě v souvislosti s nedostatkem míst: rostoucí počet dětí a cizinců vyžaduje rozšíření školních kapacit. Investice do vzdělávacích zařízení dosáhnou stovky milionů korun.

Hasiči Parama likvidovali požár zásobníku na asfalt. Museli rozebrat jeho plášť

29. 4. 2024 | Jednotka Hasičského záchranného sboru podniku Paramo vyjela v pondělí v 15.16 hodin k požáru jedenáct metrů vysokého zásobníku na asfalt v areálu podniku v Pardubicích - Svítkově.

Hvězdárna dostane moderní teleskop a kameru, která uvidí do vzdáleného vesmíru

29. 4. 2024 | Pardubická Hvězdárna Barona Artura Krause se dočká moderního vybavení. Zastupitelé uvolnili na pořízení nového teleskopu a monochromatickou kameru více jak dva miliony korun.

Pardubičtí turisté odhalí pamětní desku svému prvnímu předsedovi Josefu Štolbovi

29. 4. 2024 | Doktor Josef Štolba byl právník, dramatik, cestovatel, překladatel a veřejný činitel. Byl také předsedou pardubického Klubu českých turistů. Ve středu 8. května bude tomuto významnému muži na domě ve Smilově ulici odhalena pamětní deska. 

Ohně, lampiony, špekáčky. Kam vyrazit na pálení čarodějnic

29. 4. 2024 | Úterní podvečer bude v znamení pálení čarodějnic. Míst, kam můžete vyrazit, je v Pardubicích celá řada. Někde kromě ohně přidají třeba lampionový průvod, jinde vsadí na tradiční opékání špekáčků.

Prvomájový polibek pod rozkvetlou třešní? Letos to nezachrání ani výprava do hor

29. 4. 2024 | /ANKETA/ Na rozdíl od předchozích tří let nezvládneme letos prvomájový polibek pod rozkvetlou třešní v nížinách ani ve středních polohách. Tak brzký nástup jara a rychlost růstu vegetace jsme v Česku nezažili desítky let. Vzhledem k tomu, že letošní nástup jara začal s pětitýdenním předstihem a jeho průběh byl velmi „aprílový“, třešně v nížinách a středních polohách rozkvetly s výrazným předstihem. Jak to tedy na první máj vyřešíte vy s polibkem pod třešní? Hlasujte v anketě. ...

Muzeum získalo vzácný lustr. Teď potřebuje pomoc s doplněním stínidel

29. 4. 2024 | Východočeské muzeum, které sídlí na pardubickém zámku, získalo do svých sbírek nový cenný exponát. Lustr ze Železného Brodu ale není kompletní. Muzeum se proto obrací na veřejnost se žádostí o pomoc při získání dvou odpovídajících stínidel.

Pardubický kraťas zná své vítěze. Rozhodovalo se mezi sedmi desítkami děl

29. 4. 2024 | Potřetí uspořádala pardubická Střední škola informatiky a ekonomie DELTA celostátní soutěž mladých filmařů do 21 let. Vítězové Pardubického kraťasu přebírali ceny za své filmy v novém areálu Automatických mlýnů.



Zpravodajství PardubiceDnes.cz

Mezi Budislaví a Prosečí začíná oprava silnice

Klimatické podmínky i nadměrná doprava se v regionu výrazně podepsaly na stavu komunikací. Po skončení zimní údržby je to vidět například na úseku silnice II/359 mezi Budislaví a Prosečí. S ohledem na další plánované investice se proto v pondělí 29. ...

Spojovací koridor u urgentního příjmu bude vytápěný. Stavět by se mohl začít ještě letos

PARDUBICE - Novou dominantu Pardubické nemocnice, kterou se stal pavilon chirurgických oborů s centrálním urgentním příjmem, bude se stávajícími pavil ...

Odstavení uhelných elektráren Počerady a Chvaletice by nedostatek elektřiny nezpůsobilo, dokládá analýza Hnutí DUHA

Odstavení uhelných elektráren Počerady a Chvaletice neohrozí elektrizační soustavu dokládá analýza Hnutí DUHA. Na příkladu roku 2023 je jejich výkon n ...

SZÚ: Umělé povrchy hřišť či sportovišť mohou uvolňovat zdraví škodlivé látky

SZÚ upozorňuje subjekty, které pořizují pro dětská hřiště, sportoviště a další provozy umělé pryžové povrchy, na nutnost vyžadovat certifikaci výrobků ...

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodné výzvy k úhradě cla

Pardubičtí celníci zaznamenali případ, kdy byla pod hlavičkou Celního úřadu pro Pardubický kraj vystavena faktura na úhradu cla ve výši 274 tisíc koru ...



Čtvrtek 2.5.2024
Pardubický kraj Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes