PardubiceDnes.cz
PardubiceDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Pardubický deník - zprávy

Z regionu

Pardubický deník - zprávy Zdroj: Pardubický deník - zprávy |

Radní města a kraje jednali o hotelu na letišti nebo parkování u nemocnice

6. 5. 2024 | Radní Pardubic a kraje se pravidelně scházejí, aby probraly problémy, které se týkají obou samospráv společně. Minulý týden na zasedání v sále Jana Kašpara přišly na řadu záležitosti civilního letiště, dopravní situaci u nemocnice, rozvoj areálu Automatických mlýnů a další body.

Meteorologové varují před silnými bouřkami v kraji. Nevyhnou se ani Pardubicku

6. 5. 2024 | Meteorologové varují před silnými bouřkami, které mají v pondělí 6. května od 14. hodin do pondělní půlnoci zasáhnout Pardubický kraj.

Pardubický výrobce výbušnin hlásí rekordní zisk. Válka zvyšuje poptávku

6. 5. 2024 | Pardubická Explosia dosáhla rekordního zisku 284 milionů korun před zdaněním. Do válkou zasažené oblasti poslala zboží, jehož hodnota dosahuje necelé pětiny obratu společnosti. Největší poptávka je po střelném prachu. Abnormální zájem je také o celospalitelné hnací náplně. 

Ve středu nás čeká volno. V Pardubicích si můžete vyjít na Slavnosti perníku

6. 5. 2024 | Ve středu 8. května se na pardubickém zámku konají Slavnosti perníku. Pořadatelé slibují i kurz baby Jagy v sedání na lopatu a v letu na koštěti. 

Letní kino má nového provozovatele. Dlouholetý šéf skončil

6. 5. 2024 | Na konci června se rozeběhne další sezóna pardubického letního kina. Velmi oblíbená promítaní ale budou mít nového provozovatele. Dlouholetý šéf Jan Motyčka skončil a na akci se už nebude podílet.

Do Pardubic za hudbou, jídlem, pitím i sportem. Festivalová sezóna začíná

5. 5. 2024 | Nadcházející týdny budou v Pardubicích ve znamení velkých akcí. Na své si přijdou fanoušci hudebních festivalů, stejně jako milovníci gastronomie, připravené budou akce pro malé i velké sportovce a nebude chybět ani široká nabídka kulturních akcí.

Patron hasičů Florián předal hasičům v Pardubicích novou cisternovou stříkačku

4. 5. 2024 | Postava ve zbroji římského vojína s mečem a korouhví, vylévající vodu z vědra na hořící dům v připomínce toho, že prý kdysi svou modlitbou odvrátil plamennou zkázu. Tak to je Svatý Florián – ochránce v nebezpečí ohně, vody a války a zejména patron hasičů. Církev si jeho památku připomíná právě dnes a proto je 4. květen Dnem hasičů. Ideální příležitost pro slavnostní předání nové cisternové automobilové stříkačky Scania Hasičskému záchrannému sboru Pardubického kraje, které se v sobotu 4. května ...

Kraj finančně podpoří regionální pobočky Českého červeného kříže

4. 5. 2024 | Regionální pobočky Českého červeného kříže pravidelně podporuje Pardubický kraj. Nejinak tomu bude letos, kdy si mezi sebe rozdělí 140 tisíc korun.

Zjednodušování překážek na Velké pardubické jde proti její tradici

4. 5. 2024 | Jednou koňák, vždycky koňák. To rozhodně platí o Josefu Žďárkovi, který se i v pozdním věku s manželkou Janou stará o své čtyři koně na zemědělské usedlosti pod Kunětickou horou na Pardubicku.

FOTO: Pavol Habera se skupinou Team v Pardubicích odstartoval turné Tour 100

3. 5. 2024 | Po pěti letech se do pardubické arény vrátil zpěvák Pavol Habera a legendární skupina Team. Pardubice se staly první zastávkou na jejich turné Tour 100.

Pardubický LTC slaví sto let. Proslavila ho tenisová juniorka

3. 5. 2024 | Každé léto se na kurtech pod zámkem hraje turnaj Pardubická juniorka. V těchto dnech uplynulo sto let od chvíle, kdy byly dvorce Lawn Tennis Cercle (LTC) Pardubice otevřeny.

Pardubice si připomenou ukončení druhé světové války a osvobození Československa

3. 5. 2024 | U pomníku Obětem 1. a 2. světové války na Zborovském náměstí v Pardubicích se ve středu uskuteční ceremoniál, který připomene 79. výročí osvobození Československa.

Cyklopecky ukazují krásy Pardubic i celého kraje. Nový ročník odstartoval

3. 5. 2024 | Patnáct tras letos nabídne akce Cykoplecky, která má za úkol přiblížit malým i velkým cyklistům krásy Pardubicka i celého kraje. Účastníci navíc mohou soutěžit o řadu cen.

Neštěstí u Pardubic: Vlak srazil člověka. Spoje nabíraly zpoždění

3. 5. 2024 | Vážná nehoda na železnici u Pardubic zasáhla ranní provoz. Vlaky nabíraly zpoždění.

Hra mě naprosto uhranula, říká režisér Františák před sobotní premiérou

3. 5. 2024 | Umělecký šéf pražského Švandova divadla Martin Františák patří k nejuznávanějším českým divadelním režisérům. Nyní poprvé pracoval také ve Východočeském divadle v Pardubicích, kde připravil hru Don Juan se vrací z války.

Stát ve státě. Království perníku má své hranice, celnici, státní symboly, měnu

3. 5. 2024 | Mohou žebrat, prosit, poroučet. Ve státu ve státě nazvaném „Království perníku" (KP) platí totiž úplně jiná pravidla a jiné právo, než je za plotem areálu pod Kunětickou horou. „Poslední kapkou k založení vlastního státu bylo EET, i když jsme se mu nebránili. Porušování svobod ale považujeme za nepřípustné,“ říká zakladatel KP Luděk Šorm.

V Pardubicích vznikl originální klip, který podporuje lásku a partnerský život

2. 5. 2024 | V Pardubicích i sousedním Hradci Králové po šest měsíců vznikal nový videoklip, jehož tvůrci chtěli upozornit na to, že v Česku panuje vysoká rozvodovost, ale problémy v partnerském životě se mohou dát řešit prostřednictvím párové terapie nebo manželského poradenství.

Napojení na vysokorychlostní trať má zkrátit cestu do Prahy o dvacet minut

2. 5. 2024 | Z Pardubic do Prahy za půl hodiny? Podle plánů Správy železnic by to mělo být v budoucnosti díky napojení města na vysokorychlostní trať reálné.

Premiéra v Pardubicích: Don Juan se v divadle vydává hledat svou první lásku

2. 5. 2024 | Působivý kabaret scén ze světa, který vstává z popela. Tímto sloganem Východočeské divadlo Pardubice představuje novou inscenaci hry Ödöna von Horvátha Don Juan se vrací z války, která má premiéru v sobotu 4. května. Hru nastudoval režisér Martin Františák, který s pardubickým divadlem spolupracuje poprvé.

Filipojakubská noc v Pardubicích: Lidi bavily čarodějnice Olga a Polabinská

2. 5. 2024 | /VIDEO/ Stovky návštěvníků zavítaly na tradiční pálení čarodějnic na pardubické letiště, kde nechyběla ani vojenská a hasičská technika, hry pro děti a opékání buřtů.



Zpravodajství PardubiceDnes.cz

ČSOB: Kyberzločinci se aktuálně vydávají za vaše známé ze sociálních sítí a hlásí: Vyhráli jste!

ČSOB varuje před dalším trikem kybernetických podvodníků. Opět berou útokem sociální sítě, ale používají nový trik. Oslovují lidi skrze jejich blízké. Sázejí na to, že pak napadený člověk ztratí ostražitost a vyzradí své citlivé ...

Mezi Budislaví a Prosečí začíná oprava silnice

Klimatické podmínky i nadměrná doprava se v regionu výrazně podepsaly na stavu komunikací. Po skončení zimní údržby je to vidět například na úseku sil ...

Spojovací koridor u urgentního příjmu bude vytápěný. Stavět by se mohl začít ještě letos

PARDUBICE - Novou dominantu Pardubické nemocnice, kterou se stal pavilon chirurgických oborů s centrálním urgentním příjmem, bude se stávajícími pavil ...

Odstavení uhelných elektráren Počerady a Chvaletice by nedostatek elektřiny nezpůsobilo, dokládá analýza Hnutí DUHA

Odstavení uhelných elektráren Počerady a Chvaletice neohrozí elektrizační soustavu dokládá analýza Hnutí DUHA. Na příkladu roku 2023 je jejich výkon n ...

SZÚ: Umělé povrchy hřišť či sportovišť mohou uvolňovat zdraví škodlivé látky

SZÚ upozorňuje subjekty, které pořizují pro dětská hřiště, sportoviště a další provozy umělé pryžové povrchy, na nutnost vyžadovat certifikaci výrobků ...



Pondělí 6.5.2024
Pardubický kraj Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes